jllogo

Займ в інтернеті. Частина 3

Багато хто вважає, що не підписуючи власноруч на папері договір кредитування можна цей кредит не оплачувати. ПРОТЕ, клієнт вводячи смс-код дає згоду на отримання кредиту, та зарахування грошей на картку є доказом заключення договору кредитування. А отже, ПОВИНЕН СПЛАТИТИ тіло кредиту та передбачені законом відсотки.
А тепер НАЙЦІКАВІШЕ. Як платити найменшу з можливих сум по кредиту.
1) Згідно з п. 15 ст. 14 ЗУ «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» військовозобов’язаним із моменту призову під час мобілізації проценти за користування кредитом не нараховуються. Отже, військовослужбовці зобов’язані сплатити ЛИШЕ взяту суму без нарахування відсотків.
2) За умови що позичальник не погоджувався на конкретні умови, а на «загальні умови кредитування» чи інші умови, що позичальник не бачив, які не додані до договору (навіть електронного). В деяких фінустановах це загальні умови, що висвітлені на сайті. Проте, ці умови постійно змінюються. Тепер, судова практика змінюється та вже є позитивні рішення суду, коли позичальника визнано не ознайомленим із умовами, а тому за законом повинні стягувати суму рівня інфляції та 3% річних (відчуваєте різницю із 300-1000% річних?).
3) Заключити договір реструктуризації боргу. АЛЕ дуже уважно читати умови та дійсно оплатити домовлену суму.