jllogo

Водія звинуватили в ДТП, але вину не довели — тож суд закрив справу

До Московського районного суду м. Харкова поліцією було передано справу про начеб-то порушення правил дорожнього руху і вчинення ДТП жителем Чугуєва. Виходячи з протоколу про адміністративне правопорушення, цей чоловік 20 липня ввечері, рухаючись заднім ходом про пр. Тракторобудівників не обережно виконував маневр та наїхав на паркан і тим завдав матеріальної шкоди. Крім того, як зафіксувала поліція, водій відразу покинув місце події.

На судовому засідання відповідач не з’явився, але на адресу суду надійшло його клопотання, складене спільно з адвокатом Юридична консультація. Адвокат Лихачов Роман Борисович Сергієм Рогозіним. В ньому адвокат просив закрити провадження у справі, бо поліцейськими не доведено вини клієнта.

— у матеріалах справи, крім протоколу, відсутні докази вчинення водієм правопорушення.

— ні фото, ні відео поліцейськими надано не було

— свідки не підтверджують, що саме цей чоловік винний.

Окрім того, складання протоколу відбулося аж 6 серпня – через майже три тижні після інциденту. При цьому оформлення відбулось без присутності обвинуваченого, в результаті чого було порушено Конституцію України – адже йому мали пояснити його процесуальні права.

Суд розглянув справу і постановив, що виходячи з протоколу поліцейського, ДТП було вчинено на пр. Тракторобудівників, що не узгоджується із зібраними доказами, відповідно до яких троща сталася на вул. Валентинівській. Про це каже в тому числі свідок зі сторони позивача. Тож суддя вирішив, що протокол містить неконкретність висунутого обвинувачення і постановив закрити провадження. Відповідача повністю виправдали у зв`язку із відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.
Для отримання юридичних консультацій та представництва в суді

✅Наші адреси:

📌м. Харків, проспект Московський, 299-а (будівля Автовокзалу)

Тел: (066) 457-81-57, (096) 496-61-06;

📌м. Чугуїв, вул. Музейна 16 А

Тел: (093) 964-29-77, (096) 599-43-34, (067) 575-59-39;

📌м. Куп’янськ, вул. Кузнечна, 1 (будівля Автовокзалу)

Тел: (066) 914-67-34, (093) 576-88-16