jllogo

Юристи Ресурсного центру захисту прав селян-власників земельних ділянок відстояли інтереси Фермерського господарства «Ф» з Печенізького району Харківщини

Головним управлінням Держгеокадастру в Харківській області було подано позовну заяву до Фермерського господарства «Ф».

Держгеокадастр хотів в односторонньому порядку внести вкрай невигідні для фермерів-орендарів зміни в укладений між сторонами спору договір оренди землі, що її використовувало Фермерське господарство у своїй діяльності. Коли фермери відмовились скорочувати строк оренди землі з 50-ти до 7-ми років, Держгеокадастр звернувся з позовом до Фермерського господарства.

Фермери звернулися до адвоката Ресурсного центру за правовою допомогою. Юристом було підготовлено відзив на позовну заяву та заперечення, на підставі якого Господарський суд Харківської області відмовив Держгеокадастру в задоволенні позовних вимог до Фермерського господарства, залишивши умови щодо строку оренди землі без змін.

Таким чином, завдяки правосудному рішенню та роботі Ресурсного центру фермери зможуть надалі провадити підприємницьку діяльність, розвивати аграрний ринок, наповнювати місцевий бюджет податковими платежами. Крім того, завдяки тому, що фермери отримали змогу надалі займатися своєю господарською діяльністю, для мешканців Печенізького району з’явилися нові робочі місця!

Кредо юристів Ресурсного центру, членів Чугуївської правозахисної групи: держава і фермери є рівними перед законом і судом у своїх правах і обов’язках!

Нещодавно було підписано Меморандум про подальшу співпрацю між адвокатами Ресурсного центру й Асоціацією фермерів Харківської області. Тож Чугуївська правозахисна група і надалі буде відстоювати законні інтереси фермерів перед корумпованими можновладцями і рейдерами!

Зі змістом судового рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень (справа № 922/201/18).

Проект «Захист прав селян — власників земельних ділянок та земельних часток (паїв) у Чугуївському, Печенізькому, Шевченківському, Вовчанському, Дворічанському, Великобурлуцькому районах Харківської області, подолання корупції у сфері земельних відносин» реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

This project was supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.